Truineer Nieuws melden?

Loyaal Lokaal! Stad Sint-Truiden doet warme oproep om lokale economie te steunen.

De overheid onderneemt verschillende acties om de door corona getroffen sectoren te helpen. Eén van deze acties is de lancering van consumptiecheques, een nieuw betaalmiddel dat moet leiden tot extra inkomsten voor lokale handelaars en horeca. De stad Sint-Truiden geeft haar werknemers dit najaar eenmalig zulke consumptiecheques en roept op om deze lokaal te spenderen met de slogan ‘Loyaal Lokaal’. (NC)

© Stad Sint-Truiden

“De lokale economie kent de voorbije maanden een moeilijke en onzekere tijd door de coronacrisis. De horeca wordt nu voor de tweede keer geconfronteerd met een verplichte tijdelijke sluiting. Als stadsbestuur nemen we verschillende initiatieven om de ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Met de uitreiking van deze consumptiecheques willen we hen een steuntje in de rug geven”, zegt schepen van Lokale economie Jo François.

Consumptiecheques voor stadsmedewerkers

“De consumptiecheques bieden onze stadsmedewerkers extra koopkracht om lokaal te spenderen. We roepen hen op om bij plaatselijke handelaars te winkelen en om, wanneer de horeca de deuren opnieuw mag openen, lokaal te genieten van een lekker gerecht of een verwarmend drankje. De cheques kunnen ook gebruikt worden in de horecazaken die tijdens deze periode afhaalgerechten aanbieden. De deelnemende handelaars en horecazaken zullen duidelijk kenbaar worden gemaakt zodat ook werknemers van andere bedrijven die consumptiecheques ontvangen, hun weg vinden naar onze Truiense ondernemers,” vult schepen van Middenstand, Handel en Personeel Jos Pierard aan.

Koop lokaal

“We willen niet alleen onze medewerkers maar iedereen aansporen om plaatselijk te winkelen en de lokale horeca zoveel mogelijk te steunen. Sint-Truiden heeft een uitgebreid aanbod van handel- en horecazaken die hun klanten met open armen ontvangen. Ze doen elke dag opnieuw inspanningen om een coronaveilig en aangenaam winkelbezoek mogelijk te maken en horeca-uitbaters proberen op allerlei creatieve manieren het hoofd boven water te houden. Laten we hen dan ook maximaal ondersteunen en lokaal winkelen en genieten”, besluit burgemeester Veerle Heeren.