Truineer Nieuws melden?

Kouder weer…. voorkom CO-vergiftiging en schoorsteenbranden.

Kouder weer… en dus gaan we verwarmen. In deze periodes is het altijd opletten geblazen voor bijvoorbeeld C0-vergiftiging en schoorsteenbranden. Beter voorkomen dan genezen? De brandweer geeft tips.

© Brandweer/Stad ST

Koude temperaturen? Dan maakt de verwarming overuren. Een bijkomend verwarmingstoestel inschakelen, de haard of kachel aansteken, alle ramen dichthouden … het zorgt voor een aangename warmte in huis maar is zeker niet zonder gevaren. Een koolstofmonoxide- of CO-vergiftiging ligt op de loer en maar liefst een derde van de woningbranden ontstaat in de schoorsteen. Wil jij deze gevaren voorkomen en genieten van een gezellige warme winter? Check dan zeker de tips op www.zuidwestlimburg.be

 

Tips via onderstaande link.

https://www.zuidwestlimburg.be/wat-kunnen-we-voor-je-doen/preventie/thuis