Truineer Nieuws melden?

Kirsten Droogmans steekt een lichtje aan voor de zorg

Op 16 mei trok Kirsten Droogmans de deur van de COVID-afdeling achter zich dicht. Net als vele van haar collega’s had ze haar vertrouwde afdeling achter zich gelaten om (tijdelijk) als ‘Covidnurse’ te werken.
Vandaag staat ons land er weer slecht voor en staat het water onze ziekenhuizen en zorgpersoneel weer aan de lippen.
Voor hen steekt Kirsten vandaag een lichtje aan. Lees hieronder haar boodschap. (NC)

© Kirsten Droogmans
” Op 16 mei plaatste ik een post van mijn verhaal als Covidnurse, het “nieuwe woord” van 2020. Ik trok de deur voor eens en altijd dicht van die kille gang, dacht ik. Hopend op een betere morgen, zonder zorgen, maar helaas pindakaas.
Ik steek mijn lichtje aan als teken van hoop, want enkel dat rest ons nog, hopen en blijven hopen. Graag wil ik aan alle collega’s, (hoofd)verpleegkundigen, artsen, zorgkundigen, vroedvrouwen, medewerkers van de keuken, poetsteam, thuisverpleegkundigen, ambulanciers,… (die er jammer genoeg niet voor gekozen om WEER de strijd aan te gaan tegen dit verdomd vieze beestje) een hart onder de riem steken én graag een heel groot. Niet enkel voor ons eigen Sint-Trudo ziekenhuis, maar ook voor iedereen rondom ons.
Het doet me zo’n pijn om zorgverleners met tranen in de ogen te zien, getraumatiseerd, letterlijk snakkend naar adem en rust. Kunnen we gewoon niet wakker worden uit deze nachtmerrie? Neen, er is geen weg meer terug, dit is de oneerlijke, bittere realiteit. Geen happy sprookjeseinde in zicht, maar laten we er samen voor gaan, hopelijk de allerlaatste keer.

STOP🛑CORONA!

 

– Zorg voor uw mondmasker.
– Zorg voor een veilige afstand.
– Zorg en steun de lokale handelaars.
– Zorg voor licht, een teken van hoop.
EN WIJ ZORGEN VOOR U, BELOOFD!”
Steek een lichtje aan voor de zorg
Wil jij ook je steun voor de zorgsector uitten en solidariteit tonen voor iedereen die door het coronavirus is getroffen? Steek dan ’s avonds een lichtje aan en deel het onder #zorgvoorlicht.