Truineer Nieuws melden?

In de jeugd een ‘opvallende’ binding tussen Ivoorkust en STVV

Morgen speelt ons nationaal elftal tegen Ivoorkust. Opvallend…. รฉรฉn van de Ivorianen die destijds furore maakte, onder meer ook bij het Ivoriaanse SK Beveren van toen, was Alexandre Tokpa (34) -de school Guillou weet je wel- nu trainer bij de U13 van STVV, waar zijn zoon Caleb gekend is als een groot talent. Het gezin woont nu trouwens in Waremme. Zie hier een interview met de man uit 2019 toen hij bij STVV arriveerde.

© TR/ST

Vandaag ook in HLN.

U13 zijn ploeg van de maand januari.

๐Ÿฅ๐Ÿ’›๐Ÿ’™๐Ÿ’™โšฝ๏ธ Met Alexandre Tokpa haalde STVV Jeugd in oktober een trainer binnen die de U13 steeds verder kneedt tot een voetbalteam dat mooi en verzorgd voetbal brengt. De Ivoriaan maakte niet voor niets deel uit van het Beveren dat onder Jean-Marc Guillou de Belgische voetballiefhebbers verwonderde. Heel wat van zijn toenmalige ploegmaats werden echte wereldtoppers. Alexandre bleef in Belgiรซ, settelde zich in Waremme en gebruikt zijn ervaring nu om de jonge Kanaries te ontwikkelen Ook tot wereldtoppers?

Geplaatst door STVV op Woensdag 6 februari 2019