Truineer Nieuws melden?

Hilde Vautmans stelt boek ‘Boerentrots’ voor

(Bijna) Heel Vlaanderen kijkt naar ‘Boer zoekt vrouw’ -opende Hilde Vautmans de presentatie van haar nieuw boek ‘Boerentrots’. “Hopelijk wordt dat op termijn niet ‘land zoekt boer’. Want het boerenleven staan onder druk. Vandaar mijn pleidooi. Eet lokaal, dus koop lokaal. Lokaal is het nieuwe normaal”

 

© Kevin Vanhees

Europarlementslid Hilde Vautmans (Open VLD) presenteerde gisteren op het wijndomein Gloire de Duras van Peter Nijskens haar boek ‘Boerentrots’. Daarvoor bezocht ze een diversiteit aan landbouwbedrijven, verspreid over het ganse Vlaams land,  en schreef ze haar ervaringen en de gesprekken neer in een bundel  van ruim 50 bladzijden, opgefrist met toch wel heel mooie foto’s.” Er was trouwens wel wat mooi volk aanwezig op de presentatie. De geïnterviewde boeren in de eerste plaats, wat onze streek betreft de al eerder vermelde Peter Nijskens, en ook Piet Porreye, zaakvoerder van het gelijknamige fruitbedrijf en gekend van o.m. de Pipo appelsappen. Verder ook aanwezig: Miss België Celine Van Ouytsel, die alles aan elkaar sprak, en  -virtueel- Dina Tersago, presentatrice van ‘Boer zoekt vrouw’ die uitpakte met een bondige videoboodschap. Tussendoor  hoorden we ook een sterke toespraak van Steven Coenegrachts (Open VLD), tot voor kort actief  binnen de commissie “Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid” van het Vlaams Parlement.

De boodschap konden we samenvatten zoals Hilde dat ook met één slagzin in haar boek doet: “alle boeren die oplossingen zoeken voor de uitdagingen van morgen verdienen beter dan het landbouwbeleid van gisteren.” Door boeren met specialisaties in  verschillende teelten aan het woord te laten, krijg je via het boek trouwens een mooi beeld over wat zich in de sector afspeelt.

In het boek ‘Boerentrots’ geeft politica Hilde Vautmans alvast ook een voorzet van hoe het beter kan en moet. Je kan het boek trouwens gratis ontvangen door een mail te sturen naar hilde@vautmans.eu. Bovendien krijg je er nog negen recepten bovenop.