Truineer Nieuws melden?

Het verhaal achter een uitwijzing…. Velm VV leeft mee en gaat over tot actie

Uitwijzingen, een delicaat onderwerp, vaak makkelijk uitspraken te doen vanop afstand. Maar het is anders als je het van dichtbij meemaakt. Bij Velm VV weten ze intussen wat dat betekent. Voozitter Raf Herbots en zijn team roepen,op tot steun van Osamah Kamal: drie jaar hier, onze taal machtig, en op handen gedragen door club, staf en spelers. Bekijk hier maar even het filmpje. Het bezorgt je rillingen.

OSAMAH moet blijven !

Stel je voor … 

Je bent 18 jaar en neemt de verscheurende beslissing om je vaderland te verlaten, weg van oorlog, weg van je familie, weg uit Bagdad (Irak).

Je staat er alleen voor en na een hels tocht door Europa kom je terecht in het asielcentrum van Bevingen. Zijn vlucht is een hels verhaal!

Osamah neemt als jonge gast alle kansen die hij kan grijpen: hij spreekt ondertussen zeer goed Nederlands, hij heeft een diploma van animator op zak, doet vrijwilligerswerk en groeit uit tot dé spits van de lokale voetbalploeg … een grote voetbalvriendengroep. 

Raf Herbots, voorzitter van K Velm vv is duidelijk: er zijn weinigen zo geïntegreerd in onze samenleving als Osamah. Hij is een voorbeeld voor zeer veel leeftijdsgenoten.

We hopen allemaal dat hij zijn dromen hier in België mag verwezenlijken. Zijn droom is andere mensen helpen, zegt secretaris Luc Vissers. 

Osama’s toekomst is onzeker. Hij heeft een negatief advies gekregen van  het Commissariaat –Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatslozen. Hij gaat in beroep tegen deze beslissing.

Een gast van ondertussen 21 jaar, gevlucht van alle geweld en van alles en iedereen wat hem vertrouwd was. Hij heeft de laatste jaren gevochten en gestreden voor een nieuwe toekomst. Volgens Jonas Schoofs, zijn trainer bij K Velm vv, is hij ne crème van ne kerel, een voorbeeld voor zijn ploeggenoten. 

Als ploeg zullen we er in de eerste plaats zijn voor hem. Samen met zijn advocaat bekijken we op welke wijze we hem kunnen ondersteunen zodat hij in beroep kan gaan tegen het negatief advies. 

Als club zullen we alles in het werk stellen om Osamah een toekomst te geven in België.

Geplaatst door Osama Kamal op Zaterdag 3 oktober 2020