Truineer Nieuws melden?

Herinner jij je deze nog? Jean-Marc & the Dixy Brothers

Herkennen jullie deze nog? Topzanger en toporkest uit de jaren ’60, ambiancemakers, begeleiders van de bekendste artiesten van toen…. En hun zanger zette in het verleden ook de Fregat meer dan eens op stelten. Hun verhaal en nog wat foto’s. (PH)

Johan Onclinx…. doet de naam bij jou al dan niet een belletje rinkelen…..?  Hij  speelde bas en zong bij Jean-Marc & the Dixy Brothers. Jean-Marc was trouwens zijn artiestennaam. Daarnaast nam hij tussen 1966 en ’68 vier singels op. Velen kennen hem ook als DJ. Hij speelde de opening van de Fregat en was er ‘draaier van dienst’ tot 1968. Toen moest hij naar het leger.

Jean-Marc and the Dixy Brothers, het begon ergens begin jaren ’60 begonnen. De groep begeleidde grote zangers van toen:  Louis Neefs , Rita Dee (Denève), Tonia, Samantha, John Larry, Robert Cogoi, Claudia Sylva, ZZ en de Maskers, The Flying Condors, The Shakespears, en als laatste Marino Falco (Marijn Devalck alias Boma).

Zij traden elke zaterdag en zondag op en speelden onder meer alle grote bals in de Manège van toen: carnaval, nieuwjaar. Daarnaast waren ze ook ver buiten Sint-Truiden geliefd, ver in andere provincies, speelden ze enkele keren carnaval voor de militairen in Keulen en werden ze ook gevraagd bij de CM in Zwitserland voor de CM. In de tijd dat ze begeleidingsgroep waren van Marijn Devalck, reisde het gezelschap ook vaak richting de regio Brakel, thuishaven van Marino Falco.

Verder in de band

Luc Preal, drummer,

Jackie Herbots, sax,

Noël Onclinx, broer van…, orgel, piano

Jean Ghysens, accordeon (niet op foto boven)

Swa Ramaekers, gitaar

(Op foto beneden: sfeerfoto uit Fregat)