Truineer Nieuws melden?

“Haal kinderen uit hun isolement”

Noël Slangen, voorzitter van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting riep vandaag op Radio 2 Limburg op om kinderen die opgroeien in armoede uit hun isolement te halen. (NC)

© Nele Verheyden

Morgen, 17 oktober, is het Werelddag van het Verzet Tegen Armoede. En die dag is broodnodig in ons land. Maar liefst 1 op de 5 Belgische kinderen groeit op in armoede. Corona heeft hun situatie alleen maar verergerd.
Kinderen die opgroeien in armoede leven vaak met veel mensen op een kleine oppervlakte samen. De kinderen raken geïsoleerd en het intra-familiaal geweld neemt toe. Daarom roept Noël Slangen op om kinderen uit hun isolement te halen en de scholen zeker niet opnieuw te sluiten omdat scholen vaak de manier zijn om kinderen uit kwetsbare milieus te bereiken.

Toename van aantal kwetsbaren in Sint-Truiden

Door Corona steeg het aantal kwetsbare gezinnen in onze gemeente. Philip Pirard, voorzitter voedselbank Sint-Vincentius, zag het aantal klanten bij de organisatie met 20% toenemen tov voor de Coronacrisis. Ook schepen Pascal Monette zag het aantal aanvragen voor steun toenemen bij het OCMW van Sint-Truiden.

Breek de armoedecirkel

Om mensen bewust te maken van kinderarmoede in ons land, lanceerde Stichting Fondation Pelicano een digitale campagne. Door het symbool tegen kinderarmoede op je hand te tekenen toon je solidariteit met de strijd tegen deze ongelijkheid. Nele Verheyden en Helena Vanleeuw (bekend van de blog Five More Minutes) namen al deel aan de actie.

Wil jij je steun tonen? Neem dan een foto van jezelf met het symbool (cirkel met lijn door) op je hand. Tag de stichting en gebruik #weekvandekinderarmoede zoals Nele en Helena in hun foto’s.