Truineer Nieuws melden?

Graag geveltuintjes? Dat kan nu op een eenvoudige manier

Goed nieuws voor iedereen die het straatbeeld wil opfleuren met klimplanten en -bloemen.  De stad vervangt de uitgebreide vergunningsplicht voor een zogenaamd stoeptegeltuintje door een eenvoudig meldingsformulier.  Op die manier hopen schepenen Engelbosch en Kempeneers nog meer groen in het straatbeeld te krijgen. (FK)

Mededeling van de stad

“We vereenvoudigen de procedures uit het verleden.  Gedaan met uitgebreide nota’s en vergunningsprocedures.  Je moet enkel een veilige doorgang van minimum 1.20m kunnen garanderen op de stoep. Op de website van de stad kan je een eenvoudig formulier terugvinden.” zegt schepen van ruimtelijke ordening Jelle Engelbosch. “Invullen, verzenden, en na bevestiging kan  je aan de slag”.  

De vereenvoudiging kadert ook in het klimaatactieplan 2030.  Daarin wil de stad burgers aansporen om gevelbegroeiingen aan te planten. 

Schepen van Groen Ingrid Kempeneers: “Geveltuinen dragen bij aan een betere luchtkwaliteit en een mooiere uitstraling van de omgeving.  Bovendien vinden vogels en insecten er voedsel of bouwen ze er hun nesten.”

Dankzij het vereenvoudigde online meldingsformulier is de weg naar een geveltuin toegankelijk voor iedereen! Laat de aanvragen maar komen.

Voor uw aanvraagformulier kan u terecht op de website van de stad Sint-Truiden:

https://www.sint-truiden.be/aanvraagformulier-aanleggen-van-een-geveltuin