Truineer Nieuws melden?

Geen zaalsporten meer, uitgezonderd voor profsporters

Vanaf woensdag geldt code oranje voor zaalsporten. De verstrenging betekent concreet dat alle indooractiviteiten waarbij geen afstand van 1,5 meter bewaard kan worden, ook worden verboden voor iedereen boven 12 jaar. Dat geldt ook voor kleedkamers, bijvoorbeeld bij het tennissen wat wel nog beoefend mag worden,  behalve bij het zwemmen. Opgelet: voor profsporters is een uitzondering in de maak. (PH)

© Handbal ST

De verstrenging is vandaag aangekondigd door minister Ben Weyts (NVA) en komt er op neer dat de competitie in het zaalvoetbal, basketbal, volleybal, handbal, etc. wordt stilgelegd en dat die sporten tot nader order sowieso niet meer kunnen. Trainingen blijven wel nog mogelijk, als er tenminste afstand bewaard kan worden. De douches en kleedkamers gaan wel opnieuw allemaal dicht, behalve in de zwembaden. Na de herfstvakantie komt er een evaluatie.

 

LEES HIER HET ARTIKEL SPORZA