Truineer Nieuws melden?

Geen taferelen zoals in Brussel. Truienaar shopt veilig.

Op sociale media zien we sinds de bekendmaking van de nieuwe lockdown opvallend veel beelden van mensen die nog last minute naar Ikea gaan of in lange wachtrijen aan Action winkels staan te wachten. Maar in de Truiense binnenstad blijft het opvallend rustig. (NC)

© NC

In de Nieuwstraat van Brussel is het momenteel zeer druk en ook aan verschillende Ikea en Action winkels staat een lange wachtrij. In Hasselt gaan morgen, zondag 1 november al minstens 50 winkels de deuren openen zodat klanten nog hun laatste aankopen kunnen doen in niet-essentiële winkels.

Sint-Truiden centrum rustig

Sint-Truiden centrum was vandaag in de namiddag niet drukker dan op andere zaterdagen maar er was wel verkeersdrukte in de Stapelstraat. Nergens stonden nergens lange wachtrijen voor winkels en de shoppers hielden zich strikt aan de regels. (handen ontsmetten, afstand houden,…) Opvallend was dat winkels zoals Hema wel acties deden op bijvoorbeeld Sinterklaassnoep.
Verschillende shoppers en wandelaars namen even rust op de Groenmarkt op veilige afstand van elkaar.

Verschillende handelaars geven alternatieven

Verschillende lokale handelaren hebben ondertussen via hun sociale media hun klanten toegesproken. Juwelier Yans bijvoorbeeld wenst hun klanten een goede gezondheid toe en benadrukken dat zij steeds bereikbaar zijn voor hun klanten. Zij zullen nieuwe collecties bekendmaken via hun facebookpagina. Pakjes en herstellingen kunnen afgehaald worden.