Truineer Nieuws melden?

De Roxy zorgt voor primeur: komedie op uw TV

Niet iedereen kan of wil momenteel naar De Roxy. Maar vanaf nu brengt De Roxy het theater naar u, op tv. Voor slechts 9 euro kan u ‘Op goed geluk’ nu bekijken bij u thuis, via streaming, op uw televisie. Lees hoe je dit doet en bekijk de trailer.

De lachsalvo’s stapelen elkaar op in Theater De Roxy in Limburg.  Daar ging begin vorige maand ‘Op goed geluk’ in première, de nieuwste komedie van Yves Caspar.  Eén van de acteurs, Gunter Reniers, is blij dat hij weer op de planken mag staan en zo voor verstrooiing kan zorgen in deze bizarre tijden.

Reniers : “Meer dan ooit denk ik dat het belangrijk is om de mensen te amuseren.  Het geestelijk welzijn is ook belangrijk.  Eens goed lachen!  En dat kan superveilig in Theater De Roxy in St-Truiden.  Yves was volop bezig aan de rewrites van de serie ‘THUIS’. Alle scenario’s moesten “coronaproof” gemaakt worden. Er moest bijvoorbeeld op elk moment de nodige afstand tussen de acteurs kunnen bewaard worden.  Zo kwam hij op de idee om een komedie te schrijven waarin de personages ook die afstand respecteren zonder dat het stoort.  Een huzarenstukje om te schrijven en te repeteren maar het is gelukt.  En hoe !  We kregen nooit zoveel fijne reacties van het publiek en we zijn toch al even bezig in de Roxy ! (lacht).  

Omdat niet iedereen de stap naar ons theater al durft maken in deze vreemde tijd, kwamen we op de idee om een ganse televisieploeg in te schakelen om de voorstelling te ‘capteren’ zoals dat heet.  

Op 11 september was De Roxy plots een grote TV-studio met live publiek.  We namen zonder haperingen de voorstelling op met vier camera’s en de montage verliep tegelijkertijd in een geïmproviseerde regiekamer.  Net zoals bij ‘FC De Kampioenen’ of ‘De Kotmadam’ dus.  En het resultaat is verbluffend !  Het is inderdaad net alsof je naar een plezante comedy op tv kijkt.”

Een aanrader dus voor een koude wintermiddag of avond.  Voor slechts €9 kan u ‘Op goed geluk’ online bekijken samen met familie of vrienden.  U kan de voorstelling zelfs gewoon streamen naar uw televisie.  

Met Hilde Gijsbrechts (Wittekerke), Kevin Caers, Gunter Reniers, Miet Bessemans en Yves Caspar.  

Ga naar de website van het theater en u vindt alle info !

www.deroxy.b

 

 

bekijk de trailer HIER