Truineer Nieuws melden?

Jeugdbewegingsleden smullen van een lekker ontbijt op Dag van de Jeugdbeweging in Sint-Truiden

Op vrijdag 23 oktober 2020 vierde Sint-Truiden op een coronaveilige manier de Dag van de Jeugdbeweging. Voor schooltijd genoten leden van verschillende Truiense jongerenverenigingen van een heerlijk fairtrade ontbijt in het stadspark. (NC)

© Stad Sint-Truiden

Op de Dag van de Jeugdbeweging wordt het maatschappelijke belang van jongerenverenigingen in heel Vlaanderen en Brussel extra in de kijker gezet. Ook in Sint-Truiden werden de jongeren naar goede gewoonte getrakteerd op een gezellig, coronaveilig ontbijt voor schooltijd.

“Wij zijn trots dat zo’n 1500 kinderen en jongeren lid zijn van één van onze 19 jeugdbewegingen. Hier leren ze waarden kennen zoals vriendschap en respect voor de natuur. Jeugdverenigingen hebben een belangrijke functie, zeker in deze onzekere tijd. Voor jongeren is de coronaperiode met al haar maatregelen zeker niet gemakkelijk en de jeugdbeweging biedt hen een noodzakelijke uitlaatklep en een gevoel van verbondenheid. Voor het 7de jaar op rij brachten we alle leden daarom samen in het stadspark. Een (h)eerlijk FairTrade-ontbijt geeft hen de kans om even zorgeloos te genieten in coronaveilige omstandigheden”, vertelt schepen van Jeugd Johan Mas.

Toekomst

“Bij jeugdbewegingen ontwikkelen kinderen en jongeren zichzelf tot zelfstandige burgers met zin voor verantwoordelijkheid en solidariteit. Als stadsbestuur zijn we erop gericht om de werking van deze verenigingen dan ook maximaal te ondersteunen. Naast de jaarlijkse Dag van de Jeugdbeweging, nemen we daarom nog andere concrete maatregelen en acties”, zegt burgemeester Veerle Heeren.

“Zo verlenen we financiële steun, zoals de toekenning van werkingstoelagen, de plaatsing van brandveiligheidsinstallaties en de subsidiëring voor materiaalaankopen. Daarnaast kunnen de jeugdbewegingen ook rekenen op logistieke begeleiding, onder meer via onze ruim uitgeruste uitleendienst en het gratis kampvervoer”, besluit schepen Johan Mas.