Truineer Nieuws melden?

Cosmocafé sluit tijdelijk om 23 uur

Het cosmocafé in Sint-Truiden heeft sinds dit jaar volledig de beweging naar restaurant ingezet met een eigen chef-kok en vernieuwde menukaart. Als erkend restaurant mag het cosmocafé openblijven tot 1 uur, maar het team heeft beslist om geen risico’s te nemen en nu 23 uur als sluitingsuur te hanteren. “We willen hiermee een positief signaal geven. Bij ons staan gezondheid én solidariteit met onze collega cafébazen op de eerste plaats.” Het jonge ondernemerstrio maakt hiermee een serieus statement. En dat terwijl ze de zaak overnamen 1 dag voor de lockdown.

© Cosmocafé

Safety first
“We betreuren dat de Horeca opnieuw zwaar getroffen wordt door bijkomende maatregelen, maar het is wat het is. En we gaan er zo positief mogelijk proberen mee om te gaan. In theorie zouden we mogen openblijven tot 1 uur, maar uit solidariteit naar de cafés en om het juiste signaal te geven, zullen we tijdelijk onze deuren sluiten om 23 uur. Bij cosmocafé is de gezondheid van onze klanten en team prioriteit. We nemen ook extra maatregelen om onze gasten nog beter te spreiden. Tot slot willen we onze klanten ook oproepen om wat vroeger te komen en zo te zorgen voor meer spreiding.”

The Last round
“Een beetje symbolisch gaan wij daarom ook een bel in de zaak plaatsen om de laatste ronde aan te kondigen. Een leuke en ludieke manier om mensen het juiste signaal te geven dat ze nog een laatste drankje kunnen bestellen en op tijd in bed kunnen kruipen. En dan is iedereen de dag erna weer fris en monter bij ons te komen genieten van een lekker gerechtje met een goed glas wijn, een goedgetapte pint of een cocktail.”