Truineer Nieuws melden?

Chiro Wilduraantjes en Chiro Brustem opgenomen in UiTPAS

Schepen Johan Mas (Open VLD) laat ons weten dat de Chiro Wilduraantjes en Chiro Sint-Kristina zijn opgenomen in de UiTPAS Haspengouw. Dit biedt voor betrokkenen voordelen naar andere activiteiten toe en werkt ook nog ’s drempel- en stigmaverlagend.

Vanaf vandaag zijn Chiro Wilduraantjes en Chiro Sint-Kristina in Brustem opgenomen in de UiTPAS Haspengouw. Hierdoor zullen kinderen en jongeren die zich in deze jeugdbewegingen inschrijven en deelnemen, UiTPASpunten kunnen verdienen en ruilen die ze dan op hun beurt kunnen gebruiken voor andere activiteiten binnen het vrijetijdsleven.
Ook wil de stad Sint-Truiden er mee voor zorgen dat kinderen en jongeren in armoede zonder drempel of stigma kunnen deelnemen aan activiteiten van de jeugdverenigingen. Het UiTPAS kansentarief betekent dat de kost van de deelname voor 40% door de stad en 40% door de jeugdbeweging wordt betaald. De deelnemer zelf betaalt de overige 20%.
“We hopen dat het gezinnen kan overtuigen om hun kinderen te laten deelnemen aan activiteiten van jeugdverenigingen. In de overeenkomst, afgesloten tussen de stad en de beide jeugdverenigingen, staat genoteerd dat ze zich aan de zwijgplicht omtrent kinderen met kansentarief moeten houden. De toepassing van de korting gebeurt volledig anoniem”, vertelt schepen van Jeugd Johan Mas