Truineer Nieuws melden?

Café of restaurant? Horeca Sint-Truiden weet het niet en bevraagt zich

Vanaf morgen moeten cafés om 23 uur de deuren sluiten. Restaurants om 1 uur. In een café mag men met 4 aan één tafel zitten, in een restaurant met tien. “We hebben ons bevraagd bij de stadsdiensten en gouverneur. Heel wat horecazaken in Sint-Truiden hebben als NACE-code restaurant, maar daar mag je evengoed gewoon een pint drinken. De NACE-code voorziet in je statuten en exploitatievergunning wat je mag doen en aanbieden. Wij weten nog niet of hierin het onderscheid gemaakt zal worden. Wij willen onze leden goed informeren en zelf ook geen fouten maken”, klinkt het bij Jerome Fontaine en Koen Francis van Horeca Sint-Truiden. Zij baten respectievelijk het cosmocafé en de Verdi uit. Zij hebben allebei de NACE-code van restaurant.

© Shop & The City

Wachten op nieuws
“Wanneer ben je volgens het ministerieel besluit een café en wanneer ben je een restaurant? Dat is onze vraag. Is een brasserie waar je gewoon iets mag drinken een café of een restaurant? Is een koffiebar waar je ook iets kan eten een café of restaurant. We zouden het graag snel weten, want morgen is het 9 oktober en dan gaan de maatregelen in.”

Het is wachten op het ministerieel besluit en hopen dat daar verduidelijking in komt. Het zou dus best kunnen dat er een aantal zaken gewoon tot 1 uur open kunnen blijven omdat ze voldoen aan de opgelegde reglementering.