Truineer Nieuws melden?

Burgemeester Veerle Heeren laat zich niet opjagen door fusiekoorts

Burgemeester Veerle Heeren werd op de gemeenteraad van 26 oktober gevraagd naar haar standpunt over de recente fusiekoorts in Vlaanderen. De vraag kwam van gemeenteraadslid Peter Van Dam (Groen) na een paar artikels in de pers over uitgesproken fusiewensen in andere gemeenten. (NC)

© Pexels stockbeeld

“Onze gemeente is niet op veroveringstocht. Een fusie heeft alleen maar zin als in functie van de dienstverlening van je stad of gemeente tov de burger”, zo luidde de reactie van burgemeester Veerle Heeren op vragen over eventuele fusieplannen van Sint-Truiden.

Burgemeester Veerle Heeren haalde de sterke samenwerking aan die onze stad reeds heeft met de gemeenten Nieuwerkerken en Gingelom in de politiezone.

“We kunnen als stad niet blind zijn voor de veranderingen die op ons pad komen. We zijn als gemeente nu eenmaal ook omringt door kleinere gemeenten in Haspengouw. Stad Sint-Truiden staat open voor logische verbindingen maar wij hebben zelf nog geen vraag gekregen.”