Truineer Nieuws melden?

Binnen zes weken mag ‘Het Vinne’ weer vollopen

Het Vinne werd het afgelopen jaar drooggelegd om het organisch materiaal dat naar de bodem was gezakt te verwijderen. De werken zijn intussen goed gevorderd en als alles goed gaat zullen de werken binnen een zestal weken afgerond zijn. Het Vinne kan dan geleidelijk terug vol water lopen waardoor de vogels en waterplanten stilletjes aan terug kunnen komen. (PH)

© Stad Zoutleeuw
Vanaf zaterdag kan je een fototentoonstelling over de natuur in en rond het meer bezoeken. Titel van de expo in de schuur van het domein: ‘Elk einde is een nieuw begin’ over de natuur in het provinciedomein’.
De foto’s getuigen van een uniek landschap dat bruist van leven en zijn gemaakt door vrijwilligers. De expo is dagelijks gratis te bezoeken van 13 tot 16 uur van zaterdag 31 oktober tot en met 20 december.
Uiteraard moeten bezoekers de coronaregels volgen: ze mogen enkel binnen per gezinsbubbel, boven 12 jaar is een mondmasker dragen verplicht en handen moeten ontsmet worden met alcoholgel.