Truineer Nieuws melden?

Dansende fonteinen nieuwe attractie van Sint-Truiden by lights

Elke vrijdag, zaterdag -en zondagavond na zonsondergang lichten historische gebouwen en monumenten in de hoofdstad van Haspengouw sfeervol op. Plaatselijke kunstenaars vertellen hun verhaal met licht en beroeren je emoties. Dompel je onder in een subtiel lichtspel en beleef hoe een gewone wandeling een onvergetelijke ervaring wordt. En dit tot 14 februari 2021. (Filip Kevers)

Met het wandelplan (route 5,3 km) bewandel je op eigen tempo de uitgestippelde route.

Kom samen met je bubbel Sint-Truiden op een verrassende en originele manier ontdekken.

Dansende fonteinen

Nieuw dit jaar zijn de dansende fonteinen die je kan bewonderen op de vernieuwde Groenmarkt.
Iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 19u en 21u kan je genieten van een kleurrijke fonteinenshow.

Vanaf 16 oktober zullen de fonteinen dansen op de muziek van de Truiense componist Carlo Willems. Tijdens de opening van de vernieuwde Groenmarkt kon je dit spektakel bewonderen met sierlijke dansers. Herbekijk het filmpje hier.

Sint-Truiden by Lights & Music

Wandelen in je bubbel bij zonsondergang wordt tijdens Sint-Truiden by Lights & Music een hele belevenis. Laat je verrassen door de unieke projecties, geniet van de animatie in openlucht én maak je wandeling compleet door een concert bij te wonen op een unieke locatie.
Op 17 oktober, 21 november en 19 december vind je op het parcours enkele locaties met extra muzikale beleving. De toegang is gratis.

Programma zaterdag 17 oktober 2020

Opgelet: voor het concert in de Sint-Gangulfuskerk en de Academiezaal is het verplicht om vooraf in te schrijven voor een tijdslot via onderstaand inschrijvingsformulier en dit vóór zaterdag 17 oktober om 12u! Geen toegang mogelijk zonder inschrijving.

Academiezaal: Ernest Kwintet

Het Ernest Kwintet bestaat uit vijf vriendinnen die elkaar tijdens hun studies aan de LUCA School of Arts Campus Lemmens leerden kennen. Ze bleven elkaar ontmoeten in orkesten en producties als The Night of the Proms, Le Collectif Musical, de Zomeropera,… Na een productie van de Academie Haspengouw (Le devin du village) besloten ze om een kwintet op te richten, het Ernest Kwintet. In september 2020 behaalden ze als kwintet de master in kamermuziek aan LUCA School of Arts. Tijdens Sint-Truiden by lights & music brengen ze je een bloemlezing uit bekende en minder bekende muziek, gaande van filmmuziek tot populaire klassieke muziek. Voor ieder wat wils!
Concert om 19 uur, 19.40 uur, 20.20 uur, 21 uur en 21.40 uur: vooraf inschrijven verplicht

Veemarkt: Jerusalema Challenge

Wanneer je onder de veemarkthal doorwandelt, hoor je de bekende tonen van Jerusalema! We dagen je uit om in je bubbel het leuke dansje te ondernemen. Delen mag altijd: #toerismesinttruiden
Animatie in openlucht, tussen 19.00 – 22.00 uur

Stadspark & Klein stadspark: Circus Paljasso

Afzien! Maar niet met deze boeren! Traag pruttelend rijden zij door het park met hun ‘Toro’, een perenboom met zich mee trekkend. Op een luchtige, kalverachtige manier brengen zij een positieve noot in het straatbeeld. Gewapend met hark en peren toveren ze een lach op ieders gezicht.
Animatie door ‘Circus Paljasso’ in openlucht, tussen 19.00 – 22.00 uur

Sint-Gangulfuskerk: The Jameson Brothers unplugged

De coverband The Jameson Brothers (opgericht in 2011) is een driekoppige band die hits van vroeger en nu spelen. In het gezelschap van keyboard en akoestische of elektrische gitaar dompelt een warme stem je onder in uiteenlopende genres: pop, rock, oldies en schlagers! Door hun muzikale flexibiliteit zijn deze ‘brothers’ voor elk evenement geschikt. Speciaal voor deze gelegenheid brengen de Jameson Brothers met piano en akoestische gitaar een unplugged set met pareltjes uit de muziekgeschiedenis: “Waar woorden tekort schieten, spreekt muziek”
Concert om 19 uur, 19.40 uur, 20.20 uur, 21 uur en 21.40 uur: Vooraf inschrijven verplicht

Kazernevest: Fire & Flora

Beleef een trip in een magische, verwonderende en betoverende sfeer. Laat je omringen door 200 paddenstoelen, fonkelende vlammetjes en massa’s smoke bubbles. Een warme kleurrijke atmosfeer.
Animatie door ‘Ron Jaluai’ in openlucht, tussen 19.00 – 22.00 uur

Vest ter hoogte van De Zoutkist: Jonas Van Esch

Onderweg kom je deze vrolijke entertainer met accordeon tegen. Hij is al jaren een graag geziene muzikant die moeiteloos voor gezelligheid en ambiance zorgt. Hij brengt voor jouw bubbel een privéconcert. Heb je al een verzoeknummer klaar?
Animatie door ‘Jonas Van Esch’ in openlucht, tussen 19.00 – 22.00 uur

Veiligheidsmaatregelen

  • concerten kunnen enkel bijgewoond worden na voorinschrijving
  • aanmelden voor een concert kan max. 10 minuten vooraf en je respecteer de veiligheidsafstand van 1,5 m in de wachtrij
  • je ontsmet je handen voor het binnengaan
  • je neemt plaats in je bubbel van max. 4 personen of gezinsbubbel (tussen de bubbels blijft 1 stoel vrij)
  • het concert duurt 20 minuten: tijdens het concert blijf je zitten en draag je een mondmasker
  • kan je niet komen, verwittig dan via info.toerisme@sint-truiden.be  (vóór zaterdag 17 oktober om 14u)

Inschrijvingsformulier via https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/sint-truiden-by-lights/