Truineer Nieuws melden?

Brief Infrabel: werken aan perrons van ons station tot einde jaar

Inwoners van het stationskwartier kregen vandaag een brief in de bus waarin de werken aan het station en het perron van Sint-Truiden worden uitgelegd. Tijdens de werkweekends van 10-11, 17-18 en 24-25 oktober zal het treinverkeer daar onderbroken zijn.

© Filip Kevers

De perrons in het station van Sint-Truiden worden vernieuwd. Kwestie van meer comfort te creëren en het in- en uitstappen te vergemakkelijken. De luifel, het buitenschrijnwerk, en de toegang naar het stationsgebouw zullen ook worden aangepast. Verder worden beide perrons uitgerust met schuilhuisjes, perronverlichting, zitbanken, blindengeleide tegels, en luidsprekers. Er wordt ook een rechtstreekse toegang gecreëerd van de parking naar perron 2 en ook de oversteek voor mindervaliden tussen perron 1 en 2 (kant Leuven) wordt vernieuwd. Spoor 3 wordt op termijn opgebroken.

Wanneer?

Eerst wordt perron 1 aangepakt. Die werken vinden overdag plaats tot het einde van het jaar en dit tussen 7 en 15 uur. En verder tijdens de weekends in oktober, telkens van vrijdagavond tot maandagochtend.  Deze werken hebben natuurlijk een impact. Meer info over de aangepaste dienstregeling via www.belgiantrain.be.

Vragen?

contact@infrabel.be