Truineer Nieuws melden?

1200 kinderen van het Landense basisonderwijs krijgen gratis abonnement Plopsaqua

Afwachten of de Truienaren ook op een geste mogen rekenen bij de opening van het nieuwe Bloesembad. In Landen krijgen 1200 kinderen van het basisonderwijs van de stad alvast een gratis abonnement voor Plopsaqua dat daar begin december opent. (Filip Kevers)

De stad Landen zal 1.200 leerlingen van het basisonderwijs een jaarabonnement voor Plopsaqua Landen-Hannuit schenken waarmee ze van onbeperkte toegang tot het nieuwe waterpark kunnen genieten. De opening staat gepland voor begin december.
Plopsaqua Landen-Hannuit, dat ter vervanging van het huidige, stedelijke zwembad komt, zal begin december voor het eerst de deuren openen en dat laat Burgemeester van Landen, Gino Debroux, niet onopgemerkt voorbij gaan. Alle leerlingen van het basisonderwijs krijgen een Plopsaquajaarabonnement waarmee ze tijdens en na de schooluren onbeperkt kunnen komen zwemmen.
Geste van Stad Landen
“We zijn verheugd dat we door de samenwerking met Plopsa alle kinderen van het basisonderwijs in Landen een gratis zwemabonnement kunnen aanbieden. Op die manier kunnen de schoolkinderen hun abonnement gebruiken voor het schoolzwemmen. Tevens zorgen we ervoor dat we zwemmen als sport kunnen promoten bij onze kinderen. Zij krijgen met dit abonnement immers altijd toegang tot het zwembad. Of ze nu individueel, in schoolverband of in zwemclubverband komen zwemmen. Bovendien zorgen we er ook voor dat kinderen uit sociaal zwakkere milieus onbezorgd kunnen gaan zwemmen.”, aldus Gino Debroux, Burgemeester van de stad Landen.
“Reeds bij aanvang van het project vonden we het heel belangrijk om naast recreatie ook voldoende sportmogelijkheden aan te bieden zodat kinderen niet alleen voor amusement bij ons terechtkunnen, maar ook voor allerlei binnen- en buitenschoolse zwemactiviteiten. Dat we het aanbieden van deze zwemabonnementen nu samen met Landen kunnen verwezenlijken, maakt de samenwerking alleen maar mooier.”, aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.
Investering van 25 miljoen euro
In het gloednieuwe zwemcomplex van 4.800 m2 zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote verwachte aantal scholen en groepen moet beantwoorden, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna. De zones worden volledig rond de leefwereld van Bumba en Maya de Bij ingericht. Bovendien wordt er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs. Het gaat om een investering van 25 miljoen euro. De opening staat begin december gepland.