Truineer Nieuws melden?

Zepperen-Brustem onderuit, Velm VV met maximum

Een lach en een traan, gisterenavond bij onze provinciale voetbalclubs. In eerste ging titelkandidaat Zepperen-Brustem  pijnlijk onderuit bij KFC Eksel waar de overwinning gevierd werd als een stunt. 2-0! Velm VV deed het in derde beter. De jongens van voorzitter Raf Herbots stuurden de buren van Jeugd Borgloon puntenloos naar huis.4-2!

KFC Eksel-VV Zepperen-Brustem: 2-0

In Zepperen zeggen ze het niet met zoveel woorden. Maar daar lonken ze naar de titel. Moet ook, als je naar de investeringen kijkt. Maar in Noord-Limburg, bij promovendus Eksel, liepen Kevin Baets en zijn mannen al meteen op de eerste opdoffer van formaat. 2-0 werd het daar. Het had nochtans niet zover moeten komen. Want de bezoekers hadden in de eerste helft, afgaande op de kansen, altijd het verschil moeten maken. Niet dus. Bij de rust stond het nog altijd 0-0. In de tweede helft toonde de thuisploeg een heel ander gelaat. De vele supporters, die voor het eerst in 35 jaar nog ’s eerste provinciale voetbal op hun veld zagen, gingen vol achter hun ploeg staan. Een doelpunt hing in de lucht. En dat kwam er ook op het uur. Marijn Bertrands kapte zich vrij op links en nam doelman Hoebrechts in de korte hoek te grazen. Opvallend, Zepperen-Brustem reageerde aangeslagen en kon geen vuist maken. Eksel bleef makkelijk overeind. En dan volgde een kwartier voor tijd de nekslag voor de bezoekers. Marijn Bertrands schilderde een hoekschop op het hoofd van zijn broer Karel die het leer aan de eerste paal onhoudbaar tegen de netten buffelde. Een laat slotoffensief van de bezoekers kon geen soelaas meer bieden. (Op de foto van KFC Eksel- spelers en supporters vieren de overwinning).

Velm-VV-Jeugd Borgloon: 4-2

Hattrick van Jonas Meys

Velm VV kent als debutant met een zes op zes een droomstart in derde provinciale. Nu werden de buren uit Borgloon puntenloos thuis gestuurd. In een spektakelrijke eerste heft lukte de thuisploeg al snel de openingstreffer via Jonas Meys. En toen Kurt De Waele op het half uur ook de 2-0 maakte, leek de buit al zo goed als binnen. Maar dan sloegen de bezoekers toe. Op slag van rust scoorden die nog twee keer. In minuut ’39 lukte Oudebrouckx de aansluitingstreffer. En net voor het rustsignaal hingen de bordjes weer gelijk na doelpunt van Breesch. Beide ploegen dus even aan bezinning toe. Zeker de spelers van Velm omdat ze een comfortabele voorsprong zo snel weggaven. Het hielp. Velm kwam uit de kleedkamer als de betere ploeg. En alweer was het Meys die al heel snel zijn ploeg op voorsprong kon zetten. (’51). Daarna bleef het lang spannend. Velm had geen gewonnen spel, Borgloon bleef nog goed een half uur in de match, want maar één doelpunt verschil. Tot Meys alweer zijn  moment gekomen zag om de match definitief te beslissen. 4-2 in minuut 83′. Match gespeeld.