Truineer Nieuws melden?

Waarom geen Garcia en Teixeira? De coach antwoordt

Na de smadelijke nederlaag van de ploeg en de al even smadelijke prestatie van alle spelers, jawel alle, kon die ene vraag die alle supporters bezig houdt niet uitblijven. “Waarom dan niet teruggrijpen naar de ervaring jongens als Teixeira en Garcia achterin.”, vroeg Truineer in Jan Breydel aan Kevin Muscat op de officiële persconfentie achteraf.

© Patrick Smets

Voor alle duidelijkheid: de nederlaag tegen Cercle was het gevolg van een collectieve wanprestatie. Maar vermits je bij het bouwen van een ploeg achterin begint, dan rijst onmiddellijk de vraag waarom ervaren spelers als Sankhon, Teixeira en Garcia niet aan de aftrap komen. Teixeira zat niet eens in selectie.

Onze man van Truineer kon het niet laten en confronteerde Kevin Muscat tijdens de persconferentie meteen met die vraag. De eerste reactie sprak alleszins boekdelen.  Er volgde een moment van stilte, en dan een glimlach die eigenlijk geen glimlach was. Garcia? “Die zat op de bank. Laat me stellen dat ik beslis op basis van wat ik in de week zie.” En Teixeira? “Werd die twee weken niet weg gestuurd”, volgde een soort kwinkslag die volgens ons verraadde dat Muscat not amused was met die rode kaart die de Portugees toen pakte. Want een andere bedoeling kon je achter dat antwoord niet zoeken. En verder. “Voor hem geldt net hetzelfde. Ik beslis in eer en geweten en op basis van wat ik op training zie.” Wat volgde was opnieuw een stilte en diezelfde glimlach. Het sierde de coach trouwens wel dat hij antwoordde, want veel coaches leggen moeilijke vragen omtrent de al dan niet selectie van spelers niet zelden naast zich neer.