Truineer Nieuws melden?

Vlaamse steun voor kwetsbare gezinnen zorgt voor discussie in gemeenteraad

Op de raad van maatschappelijk welzijn vielen zware woorden tussen Gert Stas (fractieleider sp.a) en schepen van welzijn Pascal Monette. Oorzaak was de extra subsidies vanuit de Vlaamse overheid die Sint-Truiden krijgt om zijn kwetsbare gezinnen te ondersteunen.

© Pexels stockbeeld

Via het Vlaamse Noodfonds zal Sint-Truiden een bijkomende subsidie van 191.557,39 euro ontvangen. De stad Sint-Truiden wil deze subsidies gebruiken om aan alle gezinnen die het moeilijk hebben in onze gemeente consumptiebonnen toe te kennen. Het gaat om Shop & the City consumptiebonnen van 25 euro per persoon en maximaal 100 euro per gezin. Deze zal naar alle gezinnen gaan die recht hebben op een verhoogde tussenkomst van het ziekenfonds.

sp.a niet content met maatregel

sp.a stemde voor het punt op de gemeenteraad maar fractieleider Gert Stas haalde fors uit naar het gemeentebestuur. Hij haalde aan dat de stad uit eigen kas geld in horeca en handel heeft gepompt zonder limiet. Voor de Welkom Terug Bon bijvoorbeeld konden mensen zoveel mogelijk bonnen kopen als ze wouden. Op de bon voor de kwetsbare gezinnen staat een limiet.

Schepen Pascal Monette prijs OCMW voor zijn werk

Schepen Pascal Monette liet deze kritiek niet zomaar voorbij gaan. Hij feliciteerde het OCMW van Sint-Truiden voor zijn goede werk en benadrukte dat geen enkele leerling die nood had aan een laptop en geen enkel persoon die hulp nodig had werd afgewezen. Elk dossier is met de nodige zorg behandeld. Schepen Monette benadrukt hiermee dat Stad Sint-Truiden daadwerkelijk kwetsbare Truienaren heeft bijgestaan tijdens de coronacrisis. Dit in alle stilte en discretie.