Truineer Nieuws melden?

Vlaams Belang Sint-Truiden houdt actie tegen Vivaldi regering

Het Vlaams Belang voerde deze ochtend een protestactie tegen de Vivaldi-coalitie. De partij vindt de nationale regeringsvorming  anti-democratisch gezien ze de grootste partijen van Vlaanderen uitsluit. Gewapend met de boodschap ‘Claxonneer tegen de Vivaldi-regering’ en een gigantisch spandoek van 1,5 op 7 meter trokken vrijwilligers van de Truiense afdeling naar het kruispunt de Expresweg (N80) en de Tongersesteenweg om er automobilisten op te roepen van zich te laten horen. het Vlaams Belang is het duidelijk: “Ook Sint-Truiden moet niets weten van de Vivaldi-coalitie.”

© Vlaams Belang Sint-Truiden

Rond 7.30 u stond de Truiense afdeling aan het kruispunt tussen de Expresweg en de Tongersesteenweg. Het Vlaams Belang Sint-Truiden organiseerde een claxonneerprotest tegen de aanstaande Vivaldi-coalitie. Lokaal partijvoorzitter Roosmarijn Beckers spreekt over een geslaagde actie.

Vlaams Belang Sint-Truiden reageert op Vivaldi: “Waarom gaan we in feite nog gaan stemmen?”

“Dat onze oproep zoveel navolging kreeg door deze vele honderden automobilisten bewijst wat we al langer wisten: Vlaanderen – maar ook SintTruiden moet niks weten van deze coalitie”, zo vervolgt Beckers “Op 26 mei 2019 koos de Vlaming een radicaal ander beleid. De kiezer stemde overtuigend voor een rechtse en Vlaamse afslag. Met deze Vivaldi-monstercoalitie krijgen we echter exact het omgekeerde. Een door de Franstaligen en links gedomineerde regering die zelfs geen Vlaamse meerderheid heeft. Waarom gaan we in feite nog gaan stemmen?”

 

De actie in Sint-Truiden kadert in een grotere, nationale campagne van het Vlaams Belang tegen de Vivaldi-plannen. De partij wil “alles op alles zetten om dit drama te voorkomen”, zo liet ook nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken weten. “De Vlaming stemt massaal Vlaams en rechts. De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En als gevolg worden de twee grootste partijen van Vlaanderen (en qua stemmen ook van België) uitgesloten om een uitgesproken linkse regering te vormen. On-aan-vaard-baar.”

De campagne van het Vlaams Belang moet culmineren in een grote climax op zondag 27 september. Dan plant de partij een grootse protestrit naar Brussel die omstreeks 11u00 bijeenkomt op de Heizel tijdens een automeeting conform de coronamaatregelen.

Staat van de formatie

Momenteel zitten de federale regeringsonderhandelingen vast door een geschil tussen MR voorzitter Bouchez en sp.a voorzitter/pre-formateur Rousseau. Een akkoord leek thans in zicht maar liep op de klippen bij het verdelen van de posten. Vooral het premierschap zaait twist. Bouchez wil namelijk dat deze post bij Sophie Wilmès blijft.
Ook N-VA slaagde er niet in een akkoord te vormen door oa Bouchez die zijn poot stijf hield. In de Wetstraat weerklinken ondertussen de geruchten dat achter de schermen N-VA nog onofficieel aan tafel zit.