Truineer Nieuws melden?

Velm, Aalst en Zepperen-Brustem spelen alledrie thuis

Velm en Sporting Aalst werken vanavond hun match af. Velm speelt thuis. Zepperen-Brustem speelt zondagmiddag. Ook zij spelen thuis. Lees verder meer over de confrontatie van onze drie Limburgse provincialers

© Velm VV

Velm VV (zie foto) – VV Nieuwerkerken: zaterdag om 19.30 uur – Velm VV kent als promevendus en debutant in derde provinciale een geweldige start. 6 op 6, beter kan niet. De mannen van coach Philip Heusdens mogen nu de buren uit  Nieuwerkerken partij geven. Die begonnen rampzalig, met een 0 op 6. Het hoeft dan ook geen betoog dat Velm resoluut voor de drie punten gaat. Toch maar voorzichtig zijn, want in het voetbal krijg je geen enkele overwinning op bestelling.

Sporting Aalst – Zwaluw Vechmaal: zaterdag om 19.30 uur. Aalst pakte afgelopen week de eerste driepunter. Dat geeft de brave burger moet en goesting naar meer. Maar dan moeten onze Aalstenaren vanavond wel eerst voorbij Zwaluw Vechmaal, een ploeg die in de twee voorbije matchen een puntje meer oogstte. Het belooft daar een spannende strijd te worden. Wie wint, mag spreken van een degelijke start, wie verliest moet tevreden zijn met 3 (in het geval van Aalst) of 4 (in het geval van Vechmaal) op 9.

Zepperen-Brustem VV – SV Herkol: In Zepperen mochten en moesten ze hun wonden likken na de onverwachte nekslag bij Eksel. De mannen van Kevin Baets zijn tuk op een revanche en willen tegen Herkol iets rechtzetten. Herkol, een ploeg uit Neerpelt, begon desastreus. Zij staan nog met de nul achter hun naam. We weten dat we het niet mogen zeggen, maar we doen het toch. Voor de tweede club van Sint-Truiden is het nu al, zeker gezien de steile ambitie, een beetje van moeten.