Truineer Nieuws melden?

TVL interviewt Corona survivors Dimitri Flossy en Christophe Koopmans

Deze zondag herdenkt stad Sint-Truiden zijn coronaslachtoffers. Deze ceremonie zal live te volgen zijn op TVL. Naar aanleiding van de herdenking maakte TVL ook een reportagereeks over corona in Sint-Truiden. Vandaag in aflevering drie kwamen Dimitri Flossy en Christophe Koopmans aan het woord.

Flossy en Koopmans waren beiden langdurig slachtoffer van het virus. Ze werden beiden in medische coma gebracht om hun strijd tegen corona te kunnen trotseren.
Dimitri Flossy lag 19 dagen in coma. De toestand van Christophe Koopmans bleef lang zorgwekkend maar na 77 dagen in coma sloeg hij zich erdoor.

De heren spreken beiden in de reportage met grote lof over het zorgpersoneel dat tijdens de crisis hard is blijven doorwerken en hen heeft bijgestaan tijdens hun herstel. Contact met familie en vrienden was namelijk beperkt tot de telefoon tijdens hun herstel.

Je kan de aflevering hier bekijken.
Bekijk zeker ook de voorgaande afleveringen over Villa Rosa en de terugblik.