Truineer Nieuws melden?

sp.a/ VOORUIT klaagt toestand lokalen Chiro Engroli aan

Oppositiepartij sp.a/VOORUIT klaagt de toestand van de lokalen van Chiro Engroli ( Groot-Gelmen aan.) Gemeenteraadsleden Ludwig Vandenhove, Eddy El Herbouti en Filip Moers vinden dat het stadsbestuur zijn verantwoordelijk niet neemt.

© Eddy El Herbouti
“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe zelfs geen antwoord.”
Contract kerkfabriek zorgt voor onduidelijkheid
Volgens schepen van Jeugd Johan Mas ligt het probleem niet bij het stadsbestuur maar bij de kerkfabriek die eigenaar is van de chirolokalen. “De chiro heeft een contract met de kerkfabriek waarin staat dat de chiro elk moment uit de lokalen gezet kunnen worden. Daarom dat zij zelf terughoudend zijn om te investeren in de renovatie en reparatie van de lokalen.”
Hij meldt bovendien dat het stadsbestuur geld ter beschikking heeft gesteld en nog meer zal stellen aan de chiro voor reparaties. “Maar ik zou liever zien dat ze deze reparaties zelf doen. Dit is een goeie manier voor chiroleden die misschien in beroepsrichtingen zitten om hun vak te leren.”
De oppositieleden melden dat ze het punt mondeling op de gemeenteraad zullen brengen.