Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden investeert 1,2 miljoen euro in verbetering en plaatselijk onderhoud van diverse straten en pleinen

Sint-Truiden heeft het grootste grondgebied van Limburg en dat betekent ook een aanzienlijk wegennet dat regelmatig onderhoud nodig heeft. Dit jaar voerde de stad al heel wat verbeteringswerken uit. Bovendien trekt het de komende maanden en begin volgend jaar ongeveer 1,2 miljoen euro uit voor de verdere verbetering van het wegennet.

Een veilig en goed onderhouden wegennet is belangrijk voor iedereen. De stad Sint-Truiden investeert dit jaar dan ook ongeveer 1,2 miljoen euro  in het onderhoud en de verkeersveiligheid van diverse wegen, straten en pleinen. Ondertussen kregen heel wat wegen al een onderhoudsbeurt.

Stand van zaken

“De voorbije maanden werd er in een aantal deelgemeenten en in het stadscentrum al hard gewerkt om heel wat straten en pleinen te voorzien van een nieuwe asfaltlaag of een specifieke onderhoudsbeurt om ze weer helemaal in orde te maken. Zo kregen onder meer enkele straten in deelgemeente Wilderen al een nieuwe asfaltlaag, ook de Parkstraat in het stadscentrum, de Guvelingenlaan en de Nonnentaplaan zijn weer helemaal in orde.
De komende maanden en begin volgend jaar komen nog enkele straten aan bod, zoals de Kerkveldstraat (deel vanaf bocht tot aansluiting d’ Oyestraat, +/- 550m) in Zepperen, waar de asfaltverharding heraangelegd zal worden; plaatselijk herstel Maasrode, de Sint-Jorisstraat en de Velmerlaan (deel vanaf Sint-Martinusstraat tot verhoogd kruispunt met de Uilstraat) in Velm, waar de rijweg in mozaiekkasseien volledig heraangelegd zal worden”,zegt schepen van Openbare Werken Ingrid Kempeneers.

Verkeersveiligheid
“Een veilig en goed onderhouden wegennetwerk is een kerntaak voor onze beleidsploeg. Dit vergt een grote financiële inspanning omdat het moet. Alles kan niet in een keer, maar elk jaar wordt er in samenspraak met de dienst infrastructuur van ons stadsbedrijf de prioriteiten vastgelegd. Bovendien investeren we ook verder in de verkeersveiligheid. In deelgemeente Metsteren zijn we bijkomend verkeersremmers aan het aanleggen, die er voor zorgen dat de woonstraat nog veiliger wordt voor fietsers en wandelaars”, zegt burgemeester Veerle Heeren nog toe.