Truineer Nieuws melden?

Route2School stippelt de veiligste fietsroute uit

De stad Sint-Truiden gaat gebruik maken van de applicatie Route2School. Dat maakte burgemeester Veerle Heeren vandaag bekend op haar facebookpagina.

© Route2School

Route2school is een app waarmee je knelpunten en problemen op fietsroutes kunt aangeven. Hierdoor kan je aan de hand van de meldingen van jezelf en andere mensen de veiligste fietsroute uitstippelen. De app zal binnenkort uitgerold worden, aldus Veerle Heeren op Facebook.

“Om onze kinderen met een gerust hart zelf naar school te laten gaan, moeten we ervoor zorgen dat ze daar op een veilige manier geraken. De app en webapplicatie analyseren knelpunten die jullie zelf aangeven en maakt zo een digitale veilige fietsroutekaart, op maat van jullie schooltraject. Het is nog niet voor morgen, wel voor binnenkort”, burgemeester Veerle Heeren.