Truineer Nieuws melden?

Puck Claes zoekt alle bomen in de stad op

“Mooi maar het mist wat groen.” Deze commentaar horen we het meest als we aan de Truienaar vragen wat ze vinden van de nieuwe Groenmarkt. Het is een bedenking die we bij vele mensen horen. Puck Claes was het beu en ging alle bomen in onze stad opzoeken.

Van de vesten aan Tichelrij tot het Sint-Gangulfusplein, als er een boom staat in ons brede stadscentrum dan heeft Puck Claes hem laten zien op haar facebook.

“En dan tel ik het stadspark en het klein park niet eens mee”, zegt ze.
Helaas krijgt ze niet alleen positieve reacties op haar foto’s. Verschillende mensen wijzen erop dat in het werkelijke centrum van onze stad (Groenmarkt, Grote Markt) nog amper natuur te bespeuren is.

Een van de vele foto’s die Puck Claes de afgelopen dagen nam.
Commotie over het ‘groen’ al lang aan de gang

Op de Groenmarkt is aangeplant groen voorzien. Dit na aanhoudende bedenkingen van Truienaren die vreesden dat het enige groen op het plein van de gekende grote plantenbakken zou komen. Dit is namelijk wel gebeurd op de Grote Markt.
Voor de heraanleg was deze voorzien van bomen alsook de Groenmarkt. Deze zijn bij opstart van de werken verwijderd. Iets wat oppositiepartijen Groen en sp.a enorm betreurden.

De bomen die op de Groenmarkt werden gezet zijn nog jong, net als die in de Stationstraat en zullen pas over enkele jaren tot hun recht komen.