Truineer Nieuws melden?

Politie sloot gisteren Afspanning ’t Speelhof

Gisteren heeft de politie ’t Speelhof onmiddellijk gesloten wegens niet naleven van de coronamaatregelen. “Na verschillende waarschuwingen voorbije weken om de corona horeca maatregelen te respecteren en het naast zich neerleggen van de corona boete is politie overgegaan tot sluiting”, klinkt het bij burgemeester Veerle Heeren. Maaike Moens van ’t Speelhof reageert vol ongeloof: “We hadden een mondelinge goedkeuring om met afhaal te werken. We hebben geen waarschuwing of pv ontvangen in het verleden. Onze gasten zijn onmiddellijk moeten vertrekken, kinderen waren aan het huilen. Als men ons had aangegeven om niet met afhaalmogelijkheid te werken, dan zouden we hier onmiddellijk gevolg aan gegeven hebben. Met 8 man kwamen ze onze gasten wegjagen. Ik ben er nog niet goed van. Dinsdag zijn we gewoon terug open.”

© Natuur & Bos

Maaike Moens van ’t Speelhof ontgoocheld
“Wij hebben een mondelinge goedkeuring van brandweer en politie. Wij organiseren dranken in afhaal en eten in bediening. Dat is ook zo in de strandbars aan de kust. Gezien het recreatief karakter van onze zaak hebben wij ons bevraagd en mochten we dat zo organiseren. Nu wordt onze zaak hiervoor abrupt gesloten en dat terwijl het eten op tafel stond bij onze gasten. Ik begrijp het niet en ga hier ook mee verder. Ook wij doen ons best in dit hele verhaal. Extra pijnlijk is dat wij ’s ochtends de mensen van cameraploeg nog uit de nood geholpen hebben met mondmaskers, handgel, elektriciteit en wifi. Wij mogen morgen gewoon terug open doen, de coronaboete ga ik protesteren.”

Horeca Sint-Truiden staat achter ’t Speelhof
Horeca Sint-Truiden staat achter ’t Speelhof en betreurt de actie van gisteren. “We vernamen wel dat dit niet de eerste verwittiging was maar we hopen in het vervolg eerder gecontacteerd te worden door zowel de ordehandhavers als door de zaakvoerder in kwestie. Op die manier kunnen we als bestuur de juiste informatie verzamelen en meedelen. We zijn als Horeca Sint-Truiden aanwezig om problemen te vermijden in de plaats van te genezen. Desalnietemin volgen de ordehandhavers de wet en hebben wij ook 100% vertrouwen dat dit deze keer ook correct is opgevolgd. Wij zullen als Horeca Sint-Truiden de komende dagen dan ook de juiste instanties aanspreken zodat we het probleem weten en kunnen oplossen zodat onze collega, Maaike Moens, zich kan organiseren volgens de afspraak. Het is namelijk extreem jammer dat ’t Speelhof moet sluiten in deze tijd maar we begrijpen uiteraard dat regels opgevolgd moeten worden. We zijn blij dat ze morgen terug open mag doen.”