Truineer Nieuws melden?

Pikante foto’s BV’s doen ook ronde in St-Truiden

Al enige tijd doen pikante foto’s van een reeks mannelijke BV’s de ronde via whatsapp. Ook in St-Truiden hebben verschillende mensen de beelden ontvangen met vele memes tot gevolg in groepen als Madlipz Sint-Truiden. (Foto Pexels)

© Pexels stockbeeld

De groep Madlipz is al verschillende keren in opspraak gekomen. De facebookgroep die initieel was bedoeld om grappige filmpjes over ons lokaal dialect te verzamelen, heeft ondertussen een imposante hoeveelheid memes verzameld. Dit zijn doorgaans bewerkte foto’s met ‘grappige’ teksten erbij.

De groep is al meerdere keren in opspraak gekomen doordat beelden vaak ver over de schreef gaan. De woorden racisme, homofobie en seksisme zijn verschillende keren in de reacties te lezen bij diverse posts. De laatste dagen stond de groep vol met beelden die de spot dreven met de gelekte naaktfoto’s van BV’s.

BV’s spreken eindelijk over situatie

Lang was het stil rond deze beelden maar de laatste dagen reageren de getroffen BV’s voor het eerst in de pers. Ook minister van media Benjamin Dalle reageerde.
De minister benadrukt dat niemand het recht heeft om deze beelden te beoordelen daar ze zijn gemaakt in de privésfeer. Wat wel veroordeeld moet worden is dat deze beelden werden gelekt (aldus de minister). Hij meldt dat iedereen die deze beelden doorstuurt in feite strafbaar is.
Oa Stan van Samang werd slachtoffer. Hij diende klacht in tegen onbekenden.

Jongeren vaak slachtoffer

Sexting en het bijbehorende gevaar van beelden lekken of doorsturen, is een probleem van deze tijd. Foto’s worden naar heel de school doorgestuurd wat de getroffenen enorm veel schaamte en stress oplevert. Feiten en cijfers hierover kan je vinden op de website van Sensoa.