Truineer Nieuws melden?

Ook Truiense horeca vraagt oplossingen voor de winter

De zomermaanden waren voor onze Truiense horeca goed. Ook al was er omzetverlies, toch vonden vele Truienaren en toeristen toch nog de weg naar onze Grote Markt en naar de mooie locaties van onze gemeente.

Het Cosmocafé heeft een verhoogd terras samen met Chicaz Beauty bar. Het afgesloten terras geeft een gevoel van veiligheid. Ook is het voorzien van grote paraplu’s. Het kan een oplossing zijn om ook in de winter mensen coronaproof te kunnen ontvangen.
© Julie Gielen

De winter brengt echter andere uitdagingen. Vele zaken hebben namelijk onvoldoende ruimte binnen om klanten op voldoende afstand van elkaar te zetten.
De aanvragen voor het laten staan van de zomerterrassen en het uitbreiden van de winterterrassen stromen al binnen. Zo vertelde schepen Jos Pierard aan Het Belang van Limburg.

Op de Grote Markt hebben vrijwel alle horecazaken een overdekt terras. Deze werden enkele jaren geleden verplicht voor de zaken daar. Maar ook dit kleine overdekte deel zal niet voldoende zijn om iedereen coronaproof te kunnen plaatsen. Dit werd de laatste weken ook duidelijk als op zwoele nazomerse avonden toch her en der een regendruppel viel.

Stad Sint-Truiden zal de komende weken verder onderhandelen met Horeca Sint-Truiden om oplossingen te vinden voor het najaar. Onder andere het uitbreiden van de overdekte terrassen op de Grote Markt met zo’n vier meter lag al op tafel.

“We bekijken hoe we deze overdekte terrassen uniform kunnen maken zodat het past bij onze Grote Markt”, zegt Jerome Fontaine ondervoorzitter Horeca Sint-Truiden.

“De horeca van onze gemeente is de hoeksteen van de economie. Wat zou shoppen zijn zonder de leuke horecazaken? bijvoorbeeld. Mensen snakken na de coronaperiode aan leuke momenten op café of restaurant maar die momenten moeten kwalitatief en coronaproof zijn. Zonder een goede oplossing voor de Horeca blijven de mensen thuis. We willen daarom ons best doen voor een oplossing waar klanten zich veilig bij voelen. Als die er dan nog eens uniform en netjes uitzien is dit mooi meegenomen.”