Truineer Nieuws melden?

Onze provinciale clubs: voorlopig nog maar één puntje

Het ene weekend is het andere niet. Zaterdagavond speelde Velm in een spectaculaire match met alweer veel goals gelijk tegen de buren uit Nieuwerkerken. 3-3 werd het. Sporting Aalst ging zwaar onderuit tegen de Zwaluw uit Vechmaal: 0-3 alsjeblieft.

© FB profiel Tuur Houben

Velm VV – Nieuwerkerken: Velm VV dacht alweer gewonnen spel te hebben. Dat was ook zo tot op luttele seconden van het laatste fluitsignaal. Toen sloeg Vaes nog toe en hingen de bordjes weer gelijk 3-3. Zo zag Velm twee zekere punten verloren gaan. Zes goals in één match. Bij Velm kijken ze nu al van bij de start van de competitie niet op ééntje. Maar deze keer werd er na elke gemaakte goal weer eentje toegestaan. Eerst opende Vanlessen, daarna maakte Jacobs vrij snel gelijk, dan scoorde Houben, en nog geen minuut later was alles weer te herdoen na goal van Van Looy. We waren toen goed een uur ver. Een kwartier voor tijd klom de thuisploeg dan weer op voorsprong via De Waele. De rest van het verhaal kennen jullie. Geweldige score, waar eigenlijk alleen Nieuwerkerken tevreden kon mee zijn. 7 op 9 voor Velm VV, een geweldige start, maar er zat nog meer in….

Aalst-Vechmaal dan: was de eerste driepunter tegen Meldert, vorige week in Lummen, nog een opsteker van formaat, dan kregen de Aalstenaren gisterenavond tegen Vechmaal een uppercut van formaat te verwerken. 0-3 werd het daar. Boeken toe. Alle goals vielen in de tweede helft: 0-1 via Akdogan, en daarna twee keer Bojanovic. Aalst bleef verweesd achter met een 3 op 9.