Truineer Nieuws melden?

OCMW Sint-Truiden genomineerd voor Federale Prijs Armoedebestrijding

Het OCMW van Sint-Truiden is met zijn project De Knoop genomineerd voor een Federale Prijs Armoedebestrijding 2020. (NC)

De Federale Prijs Armoedebestrijding is een onderdeel van het Federale Armoedeplan. Met de prijs wil de organisatie projecten steunen en belonen voor hun inzet tegen armoede.
In de lijst van eerdere winnaars vinden we onder andere RIMO Limburg vzw terug. Deze organisatie staat in als centrale opslagplaats en verzamelt levensmiddelen om deze daarna te verdelen onder voedselbanken.

Project De Knoop

Het is specifiek het project ‘De Knoop’ dat is genomineerd voor de prijs. Dit outreachement team binnen het OCMW van Sint-Truiden werkt nauw samen met het Huis van het Kind en richt zich op de bestrijding van kinderarmoede. Ze begeleiden gezinnen met een ingewikkelde problematiek vanaf de zwangerschap. Via het netwerk van Huis van het Kind worden de gezinnen gevonden. Het team gaat dan via persoonlijke begeleiding met de gezinnen aan de slag.
Bekijk zeker de uiteenzetting over dit mooie project via deze link.

Hoe stemmen

Wil jij het project helpen om de prijs binnen te halen? Dat kan! Via de link hierboven en hier herhaald, kan je stemmen op het project!