Truineer Nieuws melden?

Na discussie in de gemeenteraad nu ook protest van bewoners

Op de gemeenteraad van maandag 28 september werden harde woorden gewisseld tussen Filip Moers (sp.a) en schepen Jelle Engelbosch (N-VA). Reden was de toekomstige herbestemming voor de site achter het station.
Dat meldt ook HBVL vandaag. (NC)

© Groen Sint-Truiden

De site waar nu boomgaarden staan (Boomgaardenstraat en Fabriekstraat) en die een link vormt met Nieuw Sint-Truiden. Op deze site zal Hasp-O centrum een nieuwe locatie bouwen waardoor er verschillende van hun gebouwen in het centrum van de stad komen leeg te staan.

sp.a heeft zich al verschillende keren uitgesproken tegen deze beweging. Niet alleen omdat hierbij leerlingen uit het stadscentrum worden geweerd maar nu ook omdat de nodige heraanleg van de Boomgaardenstraat volgens hen voor verkeersproblemen zal zorgen.

Schepen niet te spreken over uitspraken

Schepen Jelle Engelbosch was maandag fel in de gemeenteraad en beschuldigde de sp.a oppositie ervan om de buurt op te zwepen. Maar hij legde al snel de vinger op de wonde van het verleden. In de plannen van het toenmalige sp.a bestuur was er volgens hem geen plaats voor goede mobiliteit.

“Ik deel de bezorgdheden van de buurt. Jammer dat sp.a deze wijk zonder enige voorwaarde of beperking heeft voorzien in het RUP in 2004. Filip Moers had toen beter zijn verstand gebruikt. Terugschroeven kan ik niet meer, wel probeer ik te temperen en voldoende flankerende mobiliteitsmaatregelen te nemen”, zegt hij vandaag op zijn facebook.

Groen start petitie

Oppositiepartij Groen ziet de hoogstambomen op de site liever niet verdwijnen. Daarom startte zij een petitie om deze te redden.