Truineer Nieuws melden?

Mine Dalemans gooit met deze foto hoge ogen tijdens 4de fotowedstrijd Commanderie

Vierder fotowedstrijd van de Commanaderie; Mine Dalemans maakte het beste fototechnisch beeld met deze foto, genoemd ‘Intensive Care voor fruit’, oftewel een sfeerbeeld tijdens de lentenachtvorst, gemaakt van een plantage die opgelicht wordt door vuurpotten. Mine kennen we onder meer als fotograaf voor Het Laatste Nieuws.

© Mine Dalemans

Burgemeester Veerle Heeren nam de honneurs waar. Zij lauwerde de winnaars. De beste foto’s van buitenopnames werden gemaakt door Mine Dalemans uit Lummen met “Intensive care voor fruit” voor wat het fototechnisch aspect betreft en door Evelien Dekens uit Sint-Truiden met “Kleurrijke taart” voor wat het promotioneel aspect betreft.

Er waren ook twee prijzen voor het studiowerk. Fototechnisch was Bart Bosmans uit Herk-de-Stad de beste met “One with sugar” terwijl het promotioneel element het best gefotografeerd werd door Martin Wathion uit Borgloon.

En tenslotte was er nog de publieksprijs en die werd met afstand gewonnen door Christiane Vanhentenrijck uit Sint-Truiden met “Verwondering”.

Veerle Heeren had het nog over het kwalitatieve peil van deze wedstrijd en riep elke fotoliefhebber op om alle schroom van zich af te gooien en deel te nemen. “En uiteraard bedank ik de Keizerlijke Commanderie voor de organisatie van deze fotowedstrijd: de promotie van ons fruit via de kunst, je moet het maar durven. Maar met de Commanderie hebben we degelijke ambassadeurs in ons midden.”

De vijfde wedstrijd “Fruitige beelden” is reeds begonnen. De eerste inzendingen bereikten de Commanderie al. Maar geen nood: de inzendingstermijn loopt nog tot 31 december van dit jaar, en als er geen virus rondwaart om roet in het eten te gooien, zullen de winnaars in het voorjaar bekend gemaakt worden als afsluiter van weer een magnifieke tentoonstelling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA