Truineer Nieuws melden?

Levensloop Sint-Truiden: Kanker stopt niet, ook niet voor corona

Levensloop Sint-Truiden had dit jaar zijn tiende editie moeten vieren. Corona gooide echter roet in het eten. Maar de strijd tegen kanker stopt niet en ook Levensloop Sint-Truiden zet zijn strijd voort. Op vrijdag 18 september namen zij daarom een videoboodschap op. (NC)

© Kevin Vanhees

De videoboodschap/filmpje zal dienen als een digitale versie van de kaarsenceremonie. Deze traditie wordt elk jaar op op het Levensloop evenement gehouden. Samen met vechters wordt er een ronde over het parcours gemaakt daarna volgt een sereen moment met dans, woord en muziek.
Omdat deze ceremonie voor vele vechters (mensen die herstellen of momenteel vechten tegen kanker) een hart onder de riem steekt wou de Truiense groep deze traditie verder zetten.

Digitale kaarsenceremonie

Op ‘t Speelhof werd een lichtpad gemaakt met kaarsenzakjes. De leden van het Levensloop comité staken een fakkel aan en maakte een tocht door het lichtpad. Een innige dansvoorstelling door Britt en Zhenya werd gevolgd door een pakkende getuigenis van een vechter uit het comité.

Tour of Hope

Het filmpje van de ceremonie zal later gedeeld worden. Laat het duidelijk zijn: Levensloop Sint-Truiden strijd voort.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan via Tour of Hope. Tour of Hope is een volledig digitale en gratis versie van Levensloop. Via deze link kan je je inschrijven voor het evenement. De bedoeling is dat van 1 tot 24 oktober mensen zoveel mogelijk in beweging blijven. Lopen, fietsen, wandelen,… alles kan! Wanneer je je hebt ingeschreven kan je het aantal kilometers bijhouden dat je hebt bewogen. Bewegen voor het goede doel op een coronaproof manier!.

Aarzel dus zeker niet om je in te schrijven!