Truineer Nieuws melden?

Lekkers uit Haspengouw op streekproductenmarkt in Sint-Truiden

Wie de heerlijkste streekproducten van Haspengouw wil ontdekken en degusteren moet op zondag 27 september in Sint-Truiden zijn. Op de vernieuwde Groenmarkt kunnen bezoekers van 14u tot 17u het beste wat de streek te bieden heeft proeven, ontdekken en bewonderen.

© toerisme Sint-Truiden

Zondag 27 september kan je in de hoofdstad van Haspengouw genieten van een sfeervolle streekproductenmarkt. Een 25-tal standhouders stellen er hun verrukkelijke producten voor en je kan er genieten van livemuziek op het pop-up terras.

Streekproducten populair

“We willen steeds meer authentiek en ambachtelijk geproduceerd eten op ons bord. Streekproducten voorzien in die behoefte en winnen dus enorm aan populariteit. Op deze gezellige markt kan je kennis maken met de nieuwigheden van tal van streekproducenten. Het is voor hen het ideale moment om hun (h)eerlijke en artisanale producten voor te stellen aan het brede publiek”, zegt schepen van Landbouw en Fruitteelt Johan Mas.

Coronaproof evenement

“De streekproductenmarkt is een gezellig gezinsevenement waar je kan genieten van heerlijke proevertjes en verrassende producten uit eigen streek kan ontdekken. Uiteraard nemen we de nodige veiligheidsmaatregelen zodat iedereen kan genieten van een ontspannende zondagnamiddag. Zo worden er maximum 400 personen tegelijk toegelaten, is het dragen van een mondmasker verplicht en zal er een duidelijke looprichting aangegeven worden”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Richtlijnen:

  • Ingang tussen stadhuis en OLV-kerk, uitgang aan de Plankstraat.
  • Max. 400 bezoekers gelijktijdig toegelaten.
  • Ontsmet je handen aan de ingang.
  • Hou steeds voldoende afstand (1,5m).
  • Mondmasker is verplicht.
  • Volg de aangeduide looprichting.