Truineer Nieuws melden?

Leen vanaf vandaag e-boeken op je eigen toestel in bibliotheek Toni Coppers

Vanaf vandaag kunnen leners in de bib van Sint-Truiden e-boeken lenen op hun eigen toestel via het gebruiksvriendelijke platform CloudLibrary. De ruime collectie biedt volwassenen voor elk wat wils. Leners kunnen telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Op deze manier komt de bib tegemoet aan de stijgende vraag naar e-boeken.

© standaard uitgeverij

Bibliotheek Toni Coppers biedt vanaf nu ook e-boeken aan. Je kan telkens 2 e-boeken lenen en 2 e-boeken reserveren gedurende 6 weken via het platform CloudLibrary. Over boetes hoeven leners zich geen zorgen te maken want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel.

Gebruiksvriendelijk
“De vraag naar e-boeken was de laatste jaren al gestegen maar kende een enorme stijging door corona. Met dit nieuwe aanbod komen we graag tegemoet aan deze vraag. De e-boeken van de bib zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers. Jong of oud, digitaal vaardig of digibeet, e-boeken lenen gaat eenvoudig en snel via de gebruiksvriendelijke app. Wie graag nog wat extra uitleg krijgt, kan het handige online stappenplan volgen of de medewerkers van de bibliotheek aanspreken. Zij helpen je graag op weg”, zegt schepen van Bibliotheek Jurgen Reniers.

Collectie

Tussen de ruim 2.500 titels vinden volwassenen leners voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. Leners lenen en lezen in één klik boeken van onder andere Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer.

De dienst wordt aangeboden met het CloudLibrary-platform waar je aanmeldt met je Mijn Bibliotheek-profiel. Als je nog geen lid bent van de bibliotheek, kan je voor 5 euro lid worden en meegenieten van deze nieuwe service.

Vernieuwing

“De bibliotheek is voortdurend op zoek naar vernieuwende ideeën om tegemoet te komen aan de vragen van het publiek. Zo startten we in het begin van de coronacrisis met de succesvolle thuisleverdienst ‘Bib aan huis’ waardoor de inwoners van Sint-Truiden hun portie ontspanning en lectuur bij hun thuis konden ontvangen. Daarnaast werd online betalen met bancontact mogelijk gemaakt vanuit je Mijn Bibliotheek-profiel. Zo kunnen eventuele kosten op een veilige manier worden betaald. Het nieuwe initiatief van e-boeken geeft onze inwoners nu de kans om te ontspannen met een goed boek in hun eigen veilige omgeving, zonder dat ze zich hiervoor moeten verplaatsen”, besluit burgemeester Veerle Heeren.