Truineer Nieuws melden?

Keizerlijke Commanderie exposeert Artistiek Fruit in Zoutkist

Vrijdag opent  in de Zoutkist de vierde fototentoonstelling van de Keizerlijke Commanderie met als onderwerp ‘artistiek’ fruit. Tot en met 20 september kan je de expo op zaterdag en zondag vrij bezoeken tussen 13.30 en 17 uur.

© Zoutkist.be

Het liep niet gesmeerd, de organisatie van de vierde fototentoonstelling van de Keizerlijke Commanderie, maar vrijdag 4 september gaat ze dan toch open.

Zowat alle activiteiten van tal van verenigingen kregen dit jaar te maken met corona perikelen. Zo kon de jaarlijkse fototentoonstelling van de Keizerlijke Commanderie, met foto’s over het Haspengouws fruit, geen plaats vinden in april toen onze stad in het centrum van de coronastorm lag. Nochtans was het steeds de bedoeling om ook het grote publiek kennis te laten maken met het fotowerk van de deelnemers, en om de deelnemers ook te belonen met hun verdiende prijs.

Voor de vierde fototentoonstelling vond de Keizerlijke Commanderie onderdak in de Zoutkist, bij de Koninklijke Kunstkring Sint-Truiden vzw
Tiensevest 25 in 3800 Sint-Truiden. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 4 september om 19.00 uur. Daarna is de expo vrij te bezoeken tijdens de weekends (op zaterdag en zondag) telkens van 13.30 uur tot 17.00 uur. De prijzen van de Commanderie zijn reeds toegekend door een vakjury. Een prijs moet nog toegekend worden: de publieksprijs, die aangeduid wordt door de bezoekers aan de Zoutkist.

  • Vrijdag 4 september 2020 om 19.00 uur: opening
  • Zaterdag en zondag 5 en 6 september, 12 en 13 september, 19 en 20 september, telkens van 13.30 uur tot 17.00 uur: vrije toegang
  • Zondag 20 september 2020 om 15.00 uur: prijsuitreiking

Gelieve u te voorzien van een mondmasker om de andere genieters van het Fruitige Haspengouw en het Haspengouws Fruit niet in gevaar te brengen.