Truineer Nieuws melden?

Kanaries spelen hele match als een dode mus

Wat de kanaries in Jan Breydel tegen het kleine Brugge op de mat ‘toverden’ was niet om aan te zien. De verdediging was een kaas vol gaten, het middenveld acteerde als miniemen, de voorlijn straalde niet al te veel goesting uit. In één zaak blonken ze uit… kaarten pakken, alweer, drie in één helft.

© Kevin Vanhees

De kanaries begonnen ongehoord slap op Cercle. Meteen gaven ze het spel uit handen. Gevolg waren een aantal gevaarlijke standjes voor de neus van Steppe en een (terecht) afgekeurd doelpunt van Marcelin. Los zand, dat leek STVV, vooral op het middenveld stapelde het balverlies zich op, het was alleen wachten op de eerste echte goal van de thuisploeg. En die kwam er ook toen Hotic van op de rand van de zestien uitpakte met een grondscherend schot waarop Steppe geen verhaal op. 1-0 na  25 minuten. Oververdiend was het. Dacht je dat de kanaries daarna toch een vuist zouden maken? Neen hoor. Het leek eerder dat ze zich vrijwillig naar de slachtbank lieten leiden. Leek, neen het was zo. Op het half uur maakte Mmaee een domme fout in de zestien, de bal ging op de stip, en Ugbo -wat dacht u- joeg het leer tegen de netten. Je voelde het toen al. Dit STVV zou nooit meer in de match komen. Integendeel. Een half uur ver, kalf verdronken. Een paar schuchtere pogingen van de jongens uit de klas van Muscat konden daar niks aan veranderen.

Tweede helft dan maar…. Wij zouden niet weten wat te zeggen in de Truiense kleedkamer. Echt niet. Omdat er niet één lichtpuntje was in de prestatie van het geelblauwe team. Maar wij zijn geen coach, mijnheer Muscat wel. Ingrijpen in het team deed hij tijdens de koffie alleszins niet. Na goed vijf minuten had het wel al 3-0 kunnen staan. Maar Ugbo pegelde het leer tegen de buitenkant paal. Neen, dit STVV had zijn lesje duidelijk nog niet geleerd. Steppe moest zich ook nog ’s helemaal rekken op een verre knal van Hotic. En dan toch een eerste keer echt STVV. Maar Lee had pech dat zijn plaatsbal de lat scheerde. Toch toonde de kanaries plots wat meer van hun kunnen. Maar ja, met die dubbele achterstand liepen achter de feiten aan.  De match verwaterde ook stillaan. Vroeg was dat, met nog twintig minuten op het bord. Neen, een echte vuist maken konden de Truienaren niet en dat was al van bij het eerste fluitsignaal zo. En dat bleef zo. Of toch niet. Vitinho maakte het nog pijnlijker door ook nog de 3- 0 binnen te knallen. Schuldigen aanwijzen hoefde niet, het was gedeelde schuld. STVV is ziek. Heeeeelp!! Op naar KV Mechelen. Ook geen cadeau. Het zal daar alleszins veeeeel beter moeten.

 

Doelpunten

1-0 ’25 Hotic; 2-0 31’ Ugbo (strafschop)