Truineer Nieuws melden?

Herdenking COVID-19 slachtoffers deze zondag

Deze zondag herdenkt stad Sint-Truiden de slachtoffers van de eerste golf van COVID-19 die onze gemeente zo sterk heeft getroffen.

De herdenking zal plaatsvinden in de rozentuin aan ’t Speelhof. Om de coronamaatregelen te handhaven wordt aangemoedigd om de herdenking digitaal te volgen. Deze wordt immers live uitgezonden op TVL.

In de rozentuin werden vergeet-me-nietjes gezaaid. Deze zullen in het voorjaar van 2021 bloeien. De rozentuin zal een permanente stilteplek worden om de slachtoffers van CIVID te herdenken.

Uiteindelijk zouden er 96 mensen aan COVID-19 sterven in het Sint-Trudo ziekenhuis. Onze gemeente is tijdens de eerste golf genadeloos geraakt door het virus. Ondanks deze trieste feiten hebben zowel stadsbestuur als inwoners van onze gemeente hun beste kant laten zien tijdens de epidemie.
Verschillende mensen deden aan vrijwilligerswerk en mensen toonden hun steun voor het zorgpersoneel en voor de zieken dit op hun eigen manier of via initiatieven zoals het monumentale kunstwerk van Tom Herck.

Het stadsbestuur liet volgend bericht plaatsen op de facebookpagina van de gemeente.

Live uitzending TVL: Zondag, 13 september 11 uur