Truineer Nieuws melden?

Groen wil snel meer fietsstraten

Groen Sint-Truiden pleit voor fietsstraten in Sint-Truiden. Snel, naar het voorbeeld van bijvoorbeeld Zoutleeuw en Tongeren. Plaatsen dus waar de fiets voorrang krijgt op de wagen. Wat vinden jullie daarvan?

© Philip Kevers

Peter Van Dam (Groen): “In de coronaperiode is de bevolking massaal op de fiets gesprongen en heel wat steden en gemeenten hebben hierop geanticipeerd. Behalve, Sint-Truiden…. In het klimaatactieplan van Sint-Triuden wordt er nochtans meermaals verwezen naar de aanleg en het creëren van fietsstraten. Waarom niet op korte termijn en wel nu?!

Intussen zijn de scholen opnieuw begonnen en wandelen en fietsen opnieuw veel kinderen en jongeren doorheen onze straten. Het is volgens ons een gemiste kans dat we niet eerder op fietsstraten hebben ingezet. We hadden deze leerlingen op 1 september vrij moeten laten bewegen in een veiligere verkeersomgeving waar zij met hun fiets voorrang krijgen op de auto.”