Truineer Nieuws melden?

Fontein op de Groenmarkt heeft nu ook zijn waterspiegel

De Groenmarkt is al enkele weken klaar en de bijbehorende fontein heeft al voor veel kinderen (en minder jonge kinderen) voor veel waterpret gezorgd. Vandaag staat hij volledig op punt door de waterspiegel.

© Hilde Hendrickx

In het originele ontwerp van de fontein en de Groenmarkt was de fontein voorzien als een volledig vlak van water. Een zogenaamde waterspiegel. Deze was de laatste weken nog niet volledig op punt. Het water uit de fonteinen kwam niet tot alle randen van het fonteinoppervlak.

Daar is nu verandering in gekomen. Een paar keer per dag zal er er een ‘waterspiegel’ op de fontein komen. Op die momenten zal de fontein tot de randen gevuld zijn. De spuiten zullen dan wel niet ‘dansen.’

Bedoeling is dat het geheel een rustige sfeer schept. Het geeft vele extra mogelijkheden aan de Groenmarkt en zijn uitzicht.

Burgemeester Veerle Heeren reageert trots op de fontein. De Groenmarkt is volgens haar nu een extra leuke plek voor pas gehuwden om foto’s te nemen.