Truineer Nieuws melden?

EXCLUSIEF: sp.a Sint-Truiden steunt naamsverandering moederpartij

Gisterenavond kondigden de nationale partijtop van sp.a aan dat zij hun partij herdopen naar VOORUIT.
Conner Rousseau wil met deze naamsverandering de partij herscheppen tot een ‘democratische beweging.’ Wij vroegen een reactie aan de lokale afdeling van nu VOORUIT.

© sp.a
Op sociale media waren heel wat schampere reacties te lezen op de naamsverandering.
“Vooruit is echt een partijnaam verzonnen door bakfiets-hippies. Sorry”, klonk het bij één opiniemaker.
Anderen stelden zich vragen bij de afwezigheid van enige verwijzing naar het socialisme in de naam. Opiniemakers en politicologen zien dan weer een versterking van de ‘flinkse’ toon door de naamsverandering.
Ook kunstencentrum Vooruit in Gent kon niet lachen met de naamsverandering. Blijkbaar waren zij niet op de hoogte. Zij reageerden gisterenavond snel in een malcontent persbericht.Lokaal voorzitter Jo Vanrutten kijkt thans nog hoopvol naar de toekomst:
“Als voorzitter van sp.a Sint-Truiden, (nu Vooruit Sint-Truiden) ben ik hoopvol naar de toekomst toe. Er waait een nieuwe wind door de partij. De dynamiek, de gedrevenheid en vooral de wil om serieus en eerlijk aan politiek te doen verdienen alle steun. Conner bewijst trouwens nu als preformateur dat het kan!”
Bij de vorige nationale verkiezingen scoorden de Truiense socialisten goed in tegenstelling tot andere plekken in Vlaanderen. Alleen N-VA deed het beter in ons kanton. Vlaams Belang was de verrassing van het kanton en werd de derde grootste. Voorzitter Jo Vanrutten meent dat dit te maken heeft met de manier waarop ze aan politiek doen binnen de afdeling. Vandaar dat de naamsverandering volgens hem geen probleem zal zijn.
“De manier hoe wij aan politiek doen, de inhoud en de omgang met de mensen aan de basis liggen van dit succes en niet zozeer de naam. Toch willen ook wij hier in Sint-Truiden ”vooruit’. Daarom geven we alle steun aan de jongere generatie.”
Rutten zegt voorts dat binnen Vooruit Sint-Truiden de vernieuwing al enige tijd aan de gang is. Zo nam Gert Stas aan het begin van de legislatuur het roer van fractieleider over van Filip Moers.
“Wanneer we de vernieuwing koppelen aan de ervaring van sterkhouders zoals Ludwig Vandenhove kan er in 2024 een nieuwe wind door Sint-Truiden waaien.”