Truineer Nieuws melden?

Ex-kanarie Alfred Riedl (70) overleden

Alfred Riedl is overleden. De spits, die in België eerst furore maakte bij STVV, werd 70. Hij had al langer last van gezondheidsproblemen. Vorig jaar kwam hij nog in beeld als trainer bij een Indonesische eersteklasser. Maar toen moest hij die overeenkomst wegens een voet- en nierprobleem annuleren.

Riedl debuteerde in 1967 in het shirt van Austria Wien en belandde vijf jaar later bij STVV. In zijn eerste seizoen mikte Alfred Riedl 16 keer raak. Na twee seizoenen STVV, waarin hij 33 doelpunten lukte in 56 wedstrijden (wat een gemiddelde !), vertrok Riedl naar FC Antwerp, waarmee hij opnieuw topschutter werd in het seizoen 1974-1975, later voetbalde hij ook nog voor onder meer Standard en Metz. Alfred, die slechts 4 interlands speelde, be?indigde zijn spelerscari?re in 1985 bij VFB M?dling. In 427 offici?le wedstrijden scoorde hij 210 keer!?

Vanaf 1990 begon hij aan een indrukwekkende trainerscarrière: eerst het Oostenrijkse nationale elftal, vervolgens Austria Wien, het Egyptische Zamalek en zo meer. Na ommetjes als bondscoach van Liechtenstein, Vietnam, Palestina, Laos en Indonesi? kwam Riedl in 2012 ook nog even terug naar België, als hoofd van de jeugdwerking van Visé. Maar aan de roep van Azië kon hij niet weerstaan en zo trainde hij ook nog clubs in Vietnam en Indonesi?. In september 2019 stond hij op het punt een contract te ondertekenen bij de Indonesche hoofdklasser Persebaya maar moest zijn overeenkomst annuleren wegens voet- en nierproblemen.

1 STICKERS FOOTBALL PANINI 1972-1973 KLAUS RIEDL ST-TRUIDEN N°214

Autres Collections Alfred Riedl Standard de liège Carte Standard pec.nu