Truineer Nieuws melden?

Drie verdachten van inbraak gearresteerd. Voorbijganger bedreigd. Politie bespuwd.

Een alerte Truienaar en de snelle interventie van de politie maakte de arrestatie van drie verdachten mogelijk die eerst een inbraak pleegden en daarna een voorbijganger bedreigden. Eén van hen gedraagt zich weerspannig en spuwt en hoest richting politie.

© politie.be

Op donderdag 10 september om 22.11 uur kregen onze diensten een oproep in verband met een verdachte situatie op de Gorsemweg.

De melder had het vermoeden dat 3 personen ingebroken hadden in een gebouw. De melder had hen gezien toen ze met een draagtas over de omheining terug naar de openbare weg kropen. Vervolgens pakten ze een toevallige voorbijganger vast en bedreigden deze persoon. De melder kwam tussen, waarop de 3 verdachten vertrokken.

Wanneer de interventieploeg ter plaatse kwam, troffen ze de 3 verdachten aan. Een van de verdachten, een vrouw, stelde zich ten aanzien van de inspecteurs van politie zeer weerspannig op en begon opzettelijk te spuwen en te hoesten richting de collega’s.

De 3 personen werden gearresteerd op verdenking van inbraak, alsook voor bedreigingen, slagen en verwondingen en het overtreden van de coronamaatregelen.

Twee van de verdachten zullen zich via snelrecht voor de rechtbank dienen te verantwoorden.

Het onderzoek wordt verdergezer