Truineer Nieuws melden?

Cosmowing verbindt gastronomie met kunst

6 maanden na de lancering van Cosmowing breidt het concept verder uit. De vroegere Place Verte naast het Cosmocafé wordt omgebouwd tot een multifunctionele keuken waar je zowel take-away kan bestellen en ter plaatsen kunt eten.

© Cosmocafé

Eén week voor de lockdown kwam in het Cosmocafé een nieuw team aan her roer. Quirine Quak, Eline Laffut en Jerome Fontaine zorgde voor een frisse start voor het Cosmoconcept. De lockdown maakte het hen niet makkelijk. Toch wist Cosmocafé er met goede marketing en leuke concepten zoals een apéro aan huis het beste van te maken tot ze weer de deuren konden openen.

“We zijn blij dat we creatief hebben kunnen doorwerken met cocktails aan huis en later de heropening met ruime terrassen en een vernieuwde menukaart. De keuken wordt erg gewaardeerd, maar is praktisch te klein voor onze ambities. Vandaar dat we ons oog hebben laten vallen op het pand van de buren.” Aldus Jerome Fontaine.

“De vernieuwde Groenmarkt met de Fountains of Joy wordt echt gesmaakt door jong en oud. Deze mooie plek in het hartje van Sint-Truiden is al omringt met mooie zaken en daar willen wij een uniek foodconcept aan toevoegen met Cosmowing. De details kunnen wij nog niet kenbaar maken maar het wordt innovatief én creatief. Lekker eten brengt mensen samen. Dat zit volledig in de filosofie van Koen Vamechelen en Cosmowing” , vertelt Quirine Quak.

Een keuken met de K van kunst

Cosmowing is het totaalconcept waarmee de hele noordoostelijke vleugel van de Groenmarkt een nieuwe invulling krijgt, met ruimte voor kunst, natuur, wonen, werken en toerisme. Cosmowing is een voortzetting van de ideeën die vanuit Cosmocafé geïnitieerd werden, namelijk kruisbestuiving op gang brengen tussen het lokale en het globale.

De eerste Planetary Community Chicken werd geboren in het pand van het huidige Cosmocafé en vermenigvuldigde zich vandaar over de wereld. Op de plek van origine wordt dat mondiale verhaal nu terug met de lokale gemeenschap gelinkt.

Kunstenaar Koen Vanmechelen: “Vanop deze plek kreeg de wereld nieuw leven, nu brengt de wereld dat leven terug naar het plein. We brengen mensen hier samen, inspireren hen en laten ideeën kruisen zodat we allemaal inzien hoe globalisering ook iets positief kan zijn. Diezelfde gedachte zit in het Cosmocafé, door het succes ervan kunnen we ons werk nu verder verruimen. Met Cosmowing brengen we kunst meer dan ooit midden in de samenleving.”

Culinair artiest gezocht

Een nieuw creatief concept heeft natuurlijk ook een culinaire artiest nodig. Daarom zoekt het team achter Cosmowing een culinair talent met ervaring (M/V/X). Cosmowing zoekt niet zomaar een chef. Wel een gepassioneerde professional die samen met het Cosmowing team de ambitie heeft om grenzen te verleggen.

De krijtlijnen van het nieuwe concept worden ondertussen verder uitgetekend. “We gaan de idee nog verder uitwerken, verfijnen en op smaak brengen, tot het perfect gerijpt is volgend jaar”, klinkt het bij Quirine, Eline en Jerome.

Wie geïnteresseerd is in de functie kan steeds een mailtje sturen naar kunnen een  info@cosmocafe.be met CV en motivatiebrief.